Mai sunt câteva zile până când absolvenţii de liceu îşi pot depune dosarele de admitere la facultăţile Universităţii din Oradea, iar instituţia a prezentat un scurt bilanţ al înscrierilor de până acum.

Ca în fiecare vară, cei mai mulţi candidaţi sunt la Medicină şi Farmacie. Până vineri la prânz, aici şi-au depus documentele 966 candidaţi, iar perioada de înscrieri continuă până pe 21 iulie. Este şi singura facultate a Universităţii orădene care organizează un examen de admitere, în zilele de 27 şi 28 iulie. Aşa vor fi aleşi cei care vor ocupa cele 150 de locuri de la specializarea Medicină Generală ori cele 60 de la Farmacie.

Căutate de tineri sunt şi facultăţile de Geografie, Turism şi Sport, cu 426 candidaţi înscrişi, Ştiinţe Socio-Umane (390) şi Ştiinţe Economice (275).

„Un număr de 94 de tineri, care trăiesc în afara granițelor țării, și-au depus dosarele pentru a deveni studenți ai Universității din Oradea, pe locurile rezervate românilor de pretutindeni”, a transmis instituţia, printr-un comunicat de presă.

Dacă vor fi declaraţi admişi, tinerii vor trebui şi să-şi confirme locurile, pentru a se asigura că din toamnă vor fi studenţi ai Universităţii.

Situaţia înscrierilor la facultăţile orădene, până vineri:

Inscrieri UO