Începând din 1 septembrie, cafenelele şi restaurantele se vor putea deschide şi în interior, în unităţile administrativ-teritoriale unde, în ultimele 14 zile, s-a înregistrat o medie a cazurilor active de Covid-19 sub 1,5 la mia de locuitori.

În Bihor sunt 22 UAT-uri în care acest lucru nu va fi posibil, deoarece indicele infectărilor este mai mare, au anunţat prefectul Dumitru Ţiplea şi dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor.

"Împreună cu DSP am lucrat în ultimele zile şi am monitorizat întregul judeţ. În Bihor avem 22 unităţi administrativ-teritoriale care depăşesc pragul de 1,5 de cazuri la mia de locuitori. Ne bucură că Oradea este sub acest prag. Cred că toate persoaele implicate în zona HoReCa trebuie să respecte normele, cu atât mai mult cu cât de la o săptămână la alta se poate intra în zona de restricţie", a precizat prefectul de Bihor Dumitru Ţiplea, luni, într-o conferinţă de presă.

Şefa DSP Bihor a enumerat oraşele şi comunele în care restaurantele şi cafenelele nu vor putea să funcţioneze şi în spaţiile închise: Bulz, Tărcaia, Ţeţchea, Pocola, Tulca, Brusturi, Sânnicolau Român, Ceica, Măgeşti, Căbeşti, Gepiu, Vârciorog, Abram, Nucet, Drăgeşti, Aleşd, Popeşti, Curăţele, Derna, Ineu, Tăuteu şi Sâmbăta.

Cei doi oficiali au precizat că instituţiile vor verifica respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei cu Covid-19 în restaurante şi cafenele. De asemenea, săptămânal va fi monitorizată situaţia cazurilor active, iar lista UAT-urilor unde funcţionarea cafenelelor şi restaurantelor în interior este interzisă va fi actualizată.