Trupa Cargo a concertat, vineri seara, la berăria artizanală Bers Nova de lângă Oradea (Parcul Industrial Borş), unde a adunat câteva sute de fani, dornici să audă piese ca "Nu mai am ţigări", "Ploaia" şi "Ziua vrăjitoarelor".

Printre fani s-au numărat nu doar bihoreni de-o generaţie cu trupa, ci şi tineri şi chiar copii. Un băieţel, de pildă, a făcut el însuşi spectacol, cântând şi dansând în faţa scenei care-i găzduia pe rockeri. 

Înainte de începerea concertului, s-au format cozi la barul Bers Nova, de unde participanţii s-au aprovizionat cu bere după gust, având la dispoziţie o varietate de soiuri, la draft sau la sticlă. Printre acestea s-a numărat şi berea dedicată oraşului Oradea: "Vulturar - bere blondă de Oradea Mare", care omagiază pe de o parte revista satirică Vulturul, care a apărut în oraş între anii 1892 şi 1905, iar pe de alta Palatul Vulturul Negru, un simbol al urbei.  

Nu doar berea a fost pe gustul publicului, ci şi cârnaţii în chiflă serviţi la standul "D’ale porcului", unde pofticioşii aflaţi la coadă au fost îmbiaţi cu câte un păhărel de pălincă, menit să facă aşteptarea mai uşoară.

Concertul a început în jurul orei 20.30 şi a durat circa două ore, timp în care publicul nu s-a bucurat doar de muzică, ci şi de un spectacol de lumini şi culori. Trupa formată din Adrian Igrişan (Baciu) - voce, Tavi Pilan - tobe, Ionut Cârjă - clape, David Cristian - chitară şi Alin Achim – bas a cântat piese mai noi şi mai vechi, începând în forţă cu un mare hit: "Ziua vrăjitoarelor".

Fanii şi-au adus aminte melancolici de "Călare pe motoare" şi au cântat alături de solist "Nu mă lăsa să-mi fie dor" şi "Nu mai am ţigări!". Piesa "Aproape de voi" a prilejuit un moment emoţionant, iar "Baciu" i-a îndemnat pe cei prezenţi să ridice paharele şi să închine pentru prietenii care au pierit. 

Deşi erau anunţate ploi pentru vineri seara, pe perioada concertului a plouat doar în două reprize scurte, una la începutul cântării, iar alta pe la mijloc, dar fără ca publicul să bage prea tare de seamă. Rockerii au continuat concertul şi au oprit ploaia, încă înainte să ajungă la piesa "Dacă ploaia s-ar opri...", probabil cea mai fredonată a trupei Cargo.

De altfel, Adrian Igrişan i-a provocat pe bihoreni să cânte chiar ei faimoasa baladă de dragoste, ba mai mult a şi coborât de pe scenă, s-a dus în mijlocul fanilor şi le-a înmânat acestora, pe rând, microfonul. S-a dovedit că fanii n-au uitat nici măcar un vers al piesei şi au cântat-o cât au putut de tare.

În final, "Baciu" le-a urat creştinilor catolici "Paşte Fericit!" în limba maghiară, celor ortodocşi în limba română, dar n-a încheiat concertul până nu a făcut şi o urare mai lumească. "Să ne îmbătăm, zic!", a spus acesta înainte de a părăsi scena. 

Seria concertelor de la Bers Nova va continua în perioada următoare cu invitaţi ca White Walls, Celelalte Cuvinte, Dirty Shirt, Robin and the Backstabbers. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!