Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit, în satul Picleu din comuna Brusturi, o carieră ilegală, unde s-au excavat nisip fără niciun fel de autorizaţie.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de instituţie, sesizaţi de un cetăţean, comisarii au mers în control şi au văzut că în zonă s-au făcut lucrări de exploatare de resurse minerale, mai precis de nisip.

"În această zonă au fost identificate urme de excavare / exploatare a nisipului, dimensiunile estimate ale acestui perimetru fiind de circa 30 m lăţime, circa 18 m front în adâncime şi circa 10 m înălţime, din care circa 2,5 m sol vegetal", se arată în comunicat.

Comisarii de mediu au cerut Primăriei Brusturi detalii privind proprietarul terenului, însă, potrivit documentului, "conducerea UAT Brusturi nu a putut oferi niciun fel de lămuriri". În schimb, verificările făcute de Garda de Mediu Bihor au confirmat că, pe respectivul amplasament, nu există nicio autorizaţie pentru exploatarea nisipului.

Drept urmare, Garda de Mediu Bihor "a sesizat organele de urmărire penală, în vederea constatării existneţei sau inexistenţei unei infracţiuni, precum şi pentru stabilirea persoanelor vinovate de săvârşirea acesteia".