Asociaţia Caritas Catolica a Episcopiei Romano-Catolice din Oradea îi ajută pe nevoiaşii din Săcuieni să treacă peste iarna grea. Reprezentanţii asociaţiei le-au dăruit acestora 55 de saci de dormit şi zeci de lăzi pline cu paltoane, haine groase, şosete şi pături.

"În lipsa lemnelor de foc, efectele gerului îi chinuiesc deopotrivă şi pe cei din oraşe mici şi mediul rural, chiar dacă au un acoperiş deasupra capului. În casele neîncălzite, fără pături groase şi îmbrăcăminte adecvată, oamenii sărmani sunt puşi la grea încercare şi expuşi riscului iminent de îmbolnăvire", a transmis Caritas Catolica.

Asociaţia a fost contactată de Primăria Săcuieni, care le-a prezentat situaţiile delicate în care se află mai mulţi nevoiaşi ai oraşului. "Răspunzând apelului Primăriei Săcueni, şi gândindu-se la binele nevoiaşilor, Caritas Catolica a donat suferinzilor din zonă, 55 de saci de dormit şi zeci de lăzi umplute la refuz cu paltoane, haine groase de iarnă, şosete şi pături", au mai precizat reprezentanţii Caritas.

O delegaţie a Primăriei Săcuieni a preluat pachetele pregătite, vineri, de la sediul Caritas din Oradea. Acestea vor ajunge la bătrâni şi familii nevoiaşe.