Asociaţia Caritas Eparhial organizează un nou curs de clovni în cadrul Programului "Prieteni pentru un zâmbet", prin care voluntarii asociaţiei, "maeştrii clovni", vizitează de trei ori pe săptămână copiii internaţi la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu.

"Pentru a-i putea vizita pe micii pacienţi avem nevoie de voluntari bine pregătiţi în arta meseriei de Clovn - Doctori. De aceea, asociaţia organizează de două ori pe an, în luna septembrie şi în luna februarie, câte un curs de formare după care voluntarii încep vizitele la spital. Cursul este gratuit, costurile desfăşurării fiind acoperite din surse proprii, donaţii şi finanţarea din partea Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor", se arată într-o informare trimisă de Caritas Eparhial.

Vârsta minimă este de 16 ani. Înscrierile se pot face până vineri, 15 septembrie, ora 18, printr-un mesaj pe pagina de Facebook a Caritas Eparhial sau pe email la voluntariatcaritas@yahoo.com.

Programul "Prieteni pentru un zâmbet" a obţinut Premiul I la categoria Programe în cadrul evenimentului Gala Societăţii Civile, care a avut loc la Bucureşti în iunie 2017.