În preajma Crăciunului, orădenii s-au dovedit a fi generoşi cu persoane aflate la nevoie. Spre exemplu, clubul Leo Black Eagle a reuşit să strângă în total peste 8.500 de lei pentru Ştefănuţ, în vârstă de 7 ani şi Roxana, 18 ani, ambii bolnavi de leucemie în cadrul a două spectacole diferite.

Pentru Ştefănuţ, pe 22 decembrie s-a ţinut la Liceul Greco-Catolic spectacolul "Când îngerii se ţin de mână", în cadrul căreia au cântat tinerii artişti ai Liceului de Artă şi au dansat micuţii e la M&Q. "Am reuşit sa adunăm suma de 4.670 de lei, virată în contul lui Ştefănuţ, cu speranţa că dragostea noastra materializata astfel, îi va fi de folos în lupta cu leucemia", precizează reprezentanţii clubului într-un comunicat.

Leo Black Eagle a organizat un eveniment diferit pentru Roxana. Pe 23 decembrie, la Fashion Lounge a avut loc petrecerea "Nu fi singur de Crăciun", unde, împreună cu banii adunaţi în cadrul unei probe la Balul Bobocilor "Mihai Eminescu" s-au strâns 3.850 de lei, viraţi în contul Roxanei.

Şi Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a prezentat rezultatele campaniei "Ia şi tu Cutia de Crăciun", care cerea orădenilor şi nu numai să renunţe la unele produse şi obiecte de care nu au nevoie şi să doneze în schimb banii pe care i-ar fi cheltuit astfel către familii aflate în dificultate.

"Campania s-a desfăşurat în parohii, din Oradea şi împrejurimi, şcoli şi licee din Oradea, precum şi în cele trei filiale Caritas: Zalău, Şimleu Silvaniei şi Tăşnad (din cele trei filiale adunându-se peste 6.500 de lei). Suma colectată astfel s-a cifrat la 26.892 de lei", se arată în comunicatul Caritas.

Banii adunaţi au fost distribuiţi prin Serviciul de Asistenţă Socială şi Suport pentru Familii şi Persoane aflate în Dificultate. "Am sprijinit familii şi persoane în prevenirea pierderii stabilităţii şi am completat resursele realizate cu scopul de a facilita redobândirea independenţei. În anul 2011, peste 100 de familii şi persoane au primit sprijin în depăşirea unor situaţii de criză", se precizează în comunicat.

Ultima activitate a anului a fost împărţirea de alimente precum zahăr, ulei, orez, paste, mazăre, făină şi dulciuri către familii nevoiaşe, în valoare totală de aproape 3.000 de lei.