Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a dat în judecată trei instituţii ale statului. Prima Doamnă a României le cere acestora să-i acorde majorările salariale restante din 2008 şi până în prezent, anunţă Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, măsura vine după ce sindicatul profesorilor din Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu a obţinut în instanţă, în 2011, plata majorărilor salariale adoptate prin lege de Parlament în 2008, dar neplătite niciodată de Guvern, dar măsura, însă, nu i s-a aplicat şi actualei prime doamne, deoarece nu este membră de sindicat.

Alături de alţi câţiva colegi, aflaţi în aceeaşi situaţie, actuala primă doamnă a deschis un proces separat împotriva liceului, a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Consiliului Local Sibiu. Următorul termen al procesului a fost stabilit de Tribunalul Sibiu pe 18 mai. 

"Colegii care n-au fost în sindicat, pe bună dreptate, au văzut că nu li se aplică şi lor acele corecţii pe acele legi. Am înţeles că şi colegii noştri de la Lazăr, un grup de 8-9 persoane, dacă nu mă înşel, printre care şi doamna Carmen Iohannis, pe bună dreptate să-şi caute dreptatea prin instanţă", a declarat Teodor Fârţonea, lider sindical.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, Livia Creţulescu, a precizat că plata diferenţelor salariale se realizează în baza titlurilor executorii a sentinţelor, respectiv hotărârilor judecătoreşti.

Carmen Iohannis s-a judecat cu autorităţile şi în 2012, pe când soţul său era primarul Sibiului, însă nu a câştigat atunci toţi banii pe care i-a cerut. Un calcul estimativ care ţine cont de vechimea sa la catedră arată că Prima Doamnă ar trebui să primească, dacă ar câştiga acest proces, peste 15.000 de lei, precizează Digi 24.

Potrivit declaraţiei de avere postate de Klaus Iohannis pe site-ul Preşedinţiei României, soţia sa a câştigat, în 2013, ca profesor de Limba Engleză, aproximativ 26.000 de lei.