Jocurile din Consiliul Judeţean Bihor continuă, de data aceasta cu rolurile inversate. După ce luni în şir consilierii PNL nu l-au votat pe Adrian Szatmari în locul Anei Maria Tiron, ştirbind majoritatea fragedă a alianţei PSD-UDMR-ALDE, reprezentanţii alianţei le-au răspuns marţi liberalilor cu aceeaşi monedă, nevalidând-o pe doctoriţa Carmen Pantiş în locul lui Dacian Foncea.

După cum se ştie, Foncea a renunţat la funcţia de consilier judeţean PNL pentru a prelua cârma Spitalului Municipal.

Ajuns pentru prima oară pe ordinea de zi, proiectul privind validarea înlocuitoarei acestuia a fost respins cu 12 voturi "pentru" şi 18 "împotrivă", în ciuda faptului că membrii Comisiei de Validare din cadrul Consiliului Judeţean au arătat că înlocuitoarea lui Foncea îndeplineşte toate condiţiile.

Nevalidarea n-a fost justificată în vreun fel de reprezentanţii PSD, UDMR şi ALDE şi nici n-a fost comentată sau contestată de cei ai PNL, care ştiau că au aplicat aceeaşi metodă. Diferenţa este, însă, că de data aceasta nevalidarea a fost fără miză, întrucât alianţa continuă să aibă doar o majoritate simplă şi, în cazul unor voturi de două treimi, are în continuare nevoie de sprijinul liberalilor.

Prezentă la şedinţă, Carmen Pantiş a părăsit încăperea la scurt timp după ce proiectul care o privea nu a trecut de votul consilierilor.

Citeşte şi: Coaliţia are din nou majoritate: PSD-istul Adrian Szatmari a fost validat în funcţia de consilier judeţean