Zece persoane au decedat şi alte şapte au fost grav rănite în cel mai grav accident rutier petrecut pe şoselele din România în 2019. 

Carnagiul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 5, pe DN 2A, în raza localităţii Sfântul Gheorghe din Ialomiţa după ce un TIR a intrat pe contrasens şi a izbit un microbuz care transporta angajate ale lanţului Mega Image la muncă.

Zece morţi şi şapte răniţi

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Digi 24 că nouă persoane au decedat pe loc. Cea de-a zecea victimă a intrat în stop respirator în timp ce era transportată la un spital din Bucureşti şi, în ciuda încercărilor repetate de resuscitare, a încetat din viaţă.

"Cercetările sunt îngreunate deoarece ambii şoferi au decedat", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Maria Dascălu.

În urma accidentului autorităţile au declanşat planul roşu de urgenţă, procedură specială pentru accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide.

Naveta către moarte

Microbuzul izbit în plin de camionul de mare tonaj transporta la muncă în Bucureşti angajatele lanţului de hypermarket-uri Mega Image.

Opt dintre acestea au murit. Cele şapte femei care au supravieţuit impactului, cu vârste între 19 şi 53 de ani, sunt toate grav rănite, cu politraumatisme.

Patru victime au fost preluate de spitalele Floreasca şi Baltazar Arseni din Bucureşti, unde sunt în stare stabilă, iar alte două paciente urmează să fie transportate în Capitală, pentru diferite intervenţii, după ce medicii din Slobozia îşi vor fi dat acordul.

În jurul prânzului cercetările la faţa locului au fost încheiate, cabina TIR-ului a fost ridicată, iar pe tronsonul de şosea blocat de accident circulaţia s-a reluat.

A adormit la volan

Potrivit presei centrale, şoferul TIR-ului care a provocat tragedia a condus toată noaptea şi se grăbea să ajungă acasă pentru a merge la pescuit.

Bărbatul, care transporta pene de pasăre, a pornit vineri la ora 16 din Târgu Joi şi trebuia să ajungă la Ciulniţa în Ialomiţa.

Şoferul ar fi oprit să bea o cafea cu doar câţiva kilometri înainte de locul carnagiului. Cel mai probabil acesta ar fi adormit la volan în condiţiile unui carosabil umed.

Trei zile de doliu

Lanţul de hypermarket-uri Mega Image, pentru care lucrau victimele accidentului, a postat sâmbătă pe pagina de Facebook un mesaj de solidaritate.

"Suntem alături de familiile îndurerate şi le vom sprijini în toate demersurile necesare", au scris reprezentanţii companiei.

În microbuzul spulberat se aflau 15 angajate ale firmei şi doi şoferi. În urma tragediei conducerea companiei a luat decizia să închidă sâmbătă două magazine la care lucrau victimele pentru a fi alături de familiile îndurerate şi a declara trei zile de doliu în cadrul companiei.