Trei persoane au murit şi altele trei au fost rănite, după ce şoferul unui TIR a urcat băut la volan şi a spulberat un microbuz ce transporta 5 români care se întorceau din Italia. Accidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, în judeţul Sibiu, pe DN1, în localitatea Apoldu de Sus, într-o zonă aflată sub cod galben de ceaţă.

Potrivit presei locale, şoferul TIR-ului este un bărbat de 45 de ani, din Bihor, care într-o curbă nu a mai putut stăpâni mastodontul încărcat cu legume şi a zdrobit efectiv microbuzul.

"Accidentul s-a produs din vina şoferului TIR-ului. Acesta se afla în stare de ebrietate, rezultatul la testare fiind de 0,6 mg / litru alcool pur în aerul expirat. Într-o curbă, acesta a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism în care se aflau cinci persoane. Din accident a rezultat decesul a doi bărbaţi şi o femeie şi rănirea altor două femei. Al treilea rănit este şoferul TIR-ului", a declarat Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, citat de site-ul tribuna.ro.

Potrivit site-ului turnulsfatului.ro, şoferul era atât de băut, încât nici nu mai ştia nici de unde vine. Deşi se afla pe sensul de mers Sibiu-Sebeş, acesta le-ar fi declarat poliţiştilor că se întorcea din Franţa şi mergea la Bucureşti. "A recunoscut că a băut trei pahare de vin, dar susţinea că a consumat alcool în urmă cu două zile", menţionează site-ul citat.

Şoferul TIR-ului nu a suferit răni care să-i fi pus viaţa în pericol. "Bărbatul a fost diagnosticat cu plagă contuză antebraţ stâng şi i s-au recoltat probe pentru stabilirea alcoolemiei. Starea sa nu a necesitat internare", au precizat medicii sibieni, citaţi de turnulsfatului.ro.

Pasagerii maşinii mici se întorceau de la muncă din Italia şi îşi doreau să facă sărbătorile acasă. Toate lucrurile acestora, inclusiv cadourile de Crăciun pentru cei dragi, s-au răspândit pe şosea. A fost cel mai grav accident petrecut în Sibiu în acest an.

Pe de altă parte, presa mai scrie şi că în zona producerii evenimentului traficul este intens. Este al nouălea accident petrecut pe acest tronson de drum, după ce autostrada Sălişte-Cunţa a fost închisă pentru reparaţii. Traficul pe DN1 a fost blocat aproape 5 ore în noaptea de luni spre marţi, iar cozile de maşini au fost kilometrice.

Şoferul TIR-ului s-a ales cu dosar penal.