Managerul Spitalului Judeţean din Oradea, dr. Gheorghe Carp, spune că şansele ca unitatea să fie scena unei tragedii precum cea din Piatra Neamţ, unde zece pacienţi au murit în urma unui incendiu la secţia de ATI, sunt mici.

Cel mai mare spital din Bihor are nu doar instalaţii de fum şi de căldură, ci şi pompier de serviciu. "Avem un mare avantaj că avem heliport. Cred că suntem singurul spital care are pompier de serviciu 24 din 24. Cei care deservesc heliportul stau la dispoziţia spitalului şi avem ture de câte doi pompieri în fiecare zi la spital", a declarat dr. Carp, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

În plus, a spus el, Spitalul Judeţean Oradea are avizele cerute de ISU Crişana. "Accidente sunt peste tot în lume, şi în cele mai dotate spitale, dar probabilitatea ca în Oradea să se întâmple este minimă", a asigurat managerul.

Totodată, prefectul Dumitru Ţiplea a declarat că luni echipe mixte formate din pompieri, reprezentanţi ai DSP şi ai Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat au demarat controale la toate secţiile de Terapie Intensivă din Bihor.

"Începând cu ziua de azi până miercuri, din ordinul domnului premier Ludovic Orban, am alcătuit o comisie din personal de la ISU, DSP şi ISCIR, pentru a verifica toate cele 9 secţii de ATI din Bihor. Din informaţiile pe care le am, nu este nici una care să nu aibă avizele necesare, dar trebuie să vedem dacă corespund", a declarat Ţiplea.