Actriţa americană Carrie Fisher, care a interpretat rolul Prinţesei Leia în seria Star Wars, a murit marţi la vârsta de 60 de ani. Carrie Fisher a fost internată vineri în urma unor probleme cardiace.

Publicaţia Variety a scris marţi că actriţa americană a murit în urma unui atac de cord. Purtătorul de cuvânt al familiei Simon Halls a dat o declaraţie pentru People în numele fiicei lui Fischer, Billie Lourd: "Cu profundă tristeţe Billie Lourd confirmă că iubita sa mamă Carrie Fischer a murit în această dimineaţă."

Vineri, Carrie Fisher se afla într-un avion care zbura din Londra spre Los Angeles atunci când i s-a făcut rău. Fisher a fost transportată de urgenţă la spital, imediat cum avionul a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles.

Departamentul Pompierilor din Los Angeles declarase că pe 23 decembrie a fost solicitat pentru un caz de stop cardiorespirator, la poarta United Airlines, cea la care s-a oprit avionul venit din Londra.

Carrie era fata actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. Cei doi s-au despărţit după ce Eddie Fisher a avut o aventură cu Elizabeth Taylor.

Fisher este cunoscută pentru rolul său în celebrul Războiul Stelelor, unde o joacă pe prinţesa Leia, liderul planetei Alderaan şi agent al forţelor Rebele.