Luni la Universitatea din Oradea a avut loc prima dezbatere publică pe marginea prevederilor noii Carte a instituției, regulamentul de căpătâi al instituției academice.

Potrivit unui comunicat al UO, la întâlnirea de luni au participat președintele Senatului academic, Aurel Căuș, rectorul Constantin Bungău, prorectorul Gabriel Bendea și câteva zeci de cadre didactice și reprezentanți ai studenților.

Deși inițial conducerea Universității viza doar o modificare de formă a Cartei, pentru alinierea ei la prevederile din noua lege a învățământului universitar, interesul ridicat al dascălilor orădeni determină o revizuire amplă.

„În urma numeroaselor și foarte bunelor amendamente primite din partea corpului profesoral, s-a decis o revizuire mai amplă a acestui document, care să țină cont de toate propunerile primite”, a declarat Căuș, citat în comunicatul UO.

Așadar, universitarii orădeni pot transmite propuneri și amendamente până la data de 9 februarie, la adresa de e-mail carta2024@uoradea.ro. La începutul lunii martie va avea loc o nouă dezbatere publică.

Viitoarea Cartă a Universității din Oradea va fi votată de senatorii aleși săptămâna trecută și care își vor începe mandatul în luna februarie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!