Orădenii care au nădăjduit că vor găsi în chioşcuri cartea care face dezvăluiri despre viaţa preşedintelui suspendat, "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu", reeditată joi de Jurnalul Naţional, au sperat degeaba. Fie că a fost cumpărată în bloc, aşa cum susţin unii vânzători, fie că exemplarele au fost insuficiente, cert este că volumul, care dezvăluie controverse din viaţa preşedintelui, a dispărut de la Oradea încă de dimineaţă. La ora 9 nu mai era nici o bucată la tarabe.

"Am vrut un exemplar pentru noi. Câţiva colegi au mers pe la câteva chioşcuri şi cei de acolo ne-au spus că au fost toate cumpărate încă de dimineaţă, că au fost asaltaţi şi că au fost date în bloc", a povestit Anca Sas, purtătorul de cuvânt al PNL şi consiliera primarului Ilie Bolojan.

Liberalii nu sunt singurii care susţin că volumul s-a epuizat rapid. Informaţia a fost sesizată BIHOREANULUI şi de câţiva distribuitori de ziare. Unii zic că, de la prima oră a dimineţii, volumele au fost cumpărate în bloc de o persoană, în vreme ce alţii se plâng că tomurile n-au fost de ajuns.

Ce-i drept, la o raită prin oraş, câţiva dintre vânzători au afirmat că au avut cărţile de dimineaţă şi că le-au vândut rapid, iar alţii au punctat că nici măcar nu le-au primit. "Am primit destul de puţine. Un singur client a luat 15 volume, dar apoi le-am dat bucată cu bucată", a spus o vânzătoare.

Jurnalul Naţional a reeditat joi volumul "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu", scrisă de cunoscutul istoric, poet şi eseist român Marius Oprea, la cererea cititorilor, după ce, la începutul acestei săptămâni a fost cumpărată cu "duba" în unele oraşe, şi nu a ajuns la cititori. Joi după-amiază, ziarul a anunţat însă că reeditează volumul pentru a treia oară. "După cele două tiraje epuizate, cartea scrisă de Marius Oprea este dorită de tot mai mulţi cititori! Cu o zi înainte de referendum, găsiţi volumul la toate chioşcurile de ziare din ţară!", se arată în anunţul făcut de Jurnalul Naţional, care precizează că mult-dorita carte va fi distribuită sâmbătă, împreună cu ziarul.

Potrivit Antena 3, volumul arată că preşedintele suspendat Traian Băsescu era printre cei mai bogaţi români înainte de 1989, era milionar în lei şi mai avut chiar şi decât Elena Ceauşescu. "Spre exemplu, Elena Ceauşescu, căreia i s-au făcut publice economiile păstrate pe libretele CEC care i-au fost confiscate în aprilie 1990 de statul român, avea cu puţin mai mult de un sfert din banii lui Traian Băsescu, anume 270.000", scrie Istorul Marius Oprea, în carte.

Cartea conţine şi date despre "activitatea din Securitate" a lui Traian Băsescu.