Cornel Nistorescu, unul dintre cei mai renumiți jurnaliști din media românească postdecembristă, își va lansa la Oradea volumul “Cartea exasperării mele. Cincisprezece ani la Cotidianul”, apărut la Editura Casa Serafim, în anul 2023.

Evenimentul cu intrare liberă, organizat de Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor împreună Revista de Cultură Familia şi Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea va avea loc miercuri, 31 ianuarie, de la ora 17, în sala de conferinţe a MŢC.

Lansarea va fi moderată de către secretarul general al revistei de cultură "Familia" Miron Beteg, iar prezentarea cărţii va fi făcută de către filosoful şi omul politic român Andrei Marga.

În prezent director general al publicaţiei online Cotidianul, Cornel Nistorescu este absolvent al Facultăţii de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Şi-a început cariera ca redactor la publicaţii precum Viaţa Studenţească (1974-1980), Scânteia Tineretului (1980-1983) şi Flacăra (1983).

După 1990, el a fost un pionier în noua mass-media autohtonă, contribuind semnificativ la democratizarea acesteia şi adaptarea la noile realităţi. Nistorescu a fost co-fondator, împreună cu Ion Cristoiu, al trustului de presă Expres, pe care l-a condus timp de aproape şapte ani. După demisia lui Cristoiu în 1997, a devenit directorul Evenimentului Zilei, unul dintre cele mai citite şi influente ziare din acea perioadă. De asemenea, a fost la originea primului post naţional privat de radio, Europa FM, şi a postului local Total FM. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!