Începând din 15 martie, în cinematografele din România va fi proiectat filmul „Sleeping Dogs”, o producție făcută la Hollywood după o carte scrisă de un autor român, notează Hotnews.ro. Este vorba despre „Cartea Oglinzilor” (The Book of Mirrors), scrisă Eugen Ovidiu Chirovici, fost jurnalist.

În rolul principal al filmului realizat în Australia, cu un buget de 32 de milioane de dolari, apare actorul premiat cu Oscar Russell Crowe, care-l joacă pe Roy Freeman, fost detectiv criminalist cu pierderi de memorie, care trebuie să rezolve o crimă brutală, doar pentru a descoperi secrete înfiorătoare din trecutul său.

În film mai apar Karen Gillan, cunoscută din seriile „Gardienii Galaxiei”, „Jumanji” sau „Thor”, și actorul Tommy Flanagan, din „Braveheart”, Gladiator”, „Alien vs. Predator” ori „Sin City”.

Potrivit Europa Liberă, filmul va putea fi văzut în cel puțin 30 de țări. El va rula din 22 martie în alte țări, dar în România va fi difuzat mai devreme, adică începând din 15 martie, după cum au informat reprezentanții Ro Image, compania care se ocupă de distribuție. 

„The Book of Mirrors” a fost scrisă în limba engleză de Eugen Ovidiu Chirovici, care s-a mutat din România în Anglia, în 2012. Până acum, volumul a fost tradus în 39 de limbi și s-a bucurat de succes comercial. 

Totodată, producători de Hollywood au cumpărat drepturile pentru ecranizarea poveștii. Scenariul pentru marele ecran a fost adaptat de Adam Cooper și Bill Collage. „Am refuzat să mă implic în scrierea scenariului, deși mi s-a oferit posibilitatea să o fac, pentru că este o meserie complet diferită și nu mi-ar ajunge spațiul acestui interviu să explic diferențele între scrierea unui roman și scrierea unui scenariu de film. Firește, am ținut permanent legătura cu producătorii și scenariștii și am fost la curent în fiecare moment cu mersul proiectului, însă doar atât”, spune Eugen Ovidiu Chirovici într-un interviu acordat Hotnews.ro. 

Eugen Ovidiu Chirovici, sursa foto: romania.europalibera.org

Pentru film, titlul ales a fost „Sleeping Dogs”. „În engleză, sleeping dogs înseamnă lucruri care ar trebui să rămână uitate, pentru că odată ce sunt readuse în memorie, fac mai mult rău decât bine. E un titlu potrivit pentru un film al cărui protagonist principal este, de fapt, memoria umană. Filmul păstrează în linii mari povestea și personajele din roman, dar se bazează mai mult pe partea a treia a cărții, care îl are în centru pe Roy Freeman, interpretat de Russell Crowe”, a mai precizat autorul pentru site-ul menționat.

Despre filmul rezultat, autorul cărții spune: „Cred că e un film solid, cu o poveste clară și interesantă, care conține elementele de suspans specifice thrillerului psihologic, dar nu cade în capcana șabloanelor, și care te ține cu sufletul la gură. Sunt de părere că e cel mai bun rol al lui Russell Crowe din ultimii zece, cincisprezece ani”. 

Trailerul filmului „Sleeping Dogs”:

Născut în 1964, absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Eugen Ovidiu Chirovici a lucrat 12 ani ca jurnalist la Curierul Național, Europa Liberă, BBC și TVR și a primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), precizează Europa Liberă. Din 2000 a fost director executiv al B1 TV. Consilier economic al prim-ministrului Adrian Năstase (2002), el a fost președinte-secretar de stat al Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, apoi consilierul Consiliului director al Băncii Naționale (2008 - 2012). A fost Mare Maestru al organizației francmasonice Marea Lojă Națională din România, între 2003 și 2010.

Din 2012 s-a mutat în Anglia, pentru cinci ani, apoi la Bruxelles, unde lucrează și acum soția sa. În prezent pendulează între Bruxelles și Florența, unde a ales să locuiască. De câteva ori pe an revine în țară, mai mult în localitatea natală, Făgăraș. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!