Sala Mare a Primăriei a fost arhiplină luni seară, când a găzduit o dublă lansare de carte. Este vorba de "Bihoreni cu care ne mândrim", semnată de jurnalista Cristina Puşcaş, respectiv de "Măşti sub ploaie" a autoarei Maria Vesa Aursulesei.

Cele două volume au ceva în comun. Ele cuprind texte apărute deja în revista "Zi de Zi Oradea & Bihor", deţinută de artistul fotograf Ovi D. Pop.

În cazul volumului "Bihoreni cu care ne mândrim" este vorba despre o culegere de 82 de interviuri realizate de Cristina Puşcaş cu regizori, pictori, scriitori, studenţi, poeţi, sportivi bihoreni care şi-au împărtăşit povestea şi experienţele de viaţă. Între aceştia, naista Oana Lianu, atleta Cornelia Deiac şi violonistul Remus Rîmbu.

În schimb, volumul "Măşti sub ploaie" conţine o serie de editoriale semnate de scriitoarea Maria Vesa Aursulesei, care apar săptămânal în revista "Zi de Zi" şi care abordează diverse tematici inspirate din realitatea cotidiană.

Cele două volume au apărut la editura Duran’s şi au putut fi cumpărate luni seară din Sala Mare a Primăriei cu 15 lei ("Măşti sub ploaie"), respectiv 30 lei ("Bihoreni cu care ne mândrim").

La eveniment au participat o parte dintre bihorenii care apar în paginile volumului semnat de Cristina Puşcaş, precum şi alţi invitaţi ai autoarelor, inclusiv episcopul greco-catolic Virgil Bercea.