Patrimoniul Bibliotecii Universităţii din Oradea s-a îmbogăţit, la început de an, cu 140 de cărţi electronice de pe platformele Oxford și EBSCO.

„Sunt cărți din toate domeniile: medicină, științe economice, inginerie, istorie, filosofie, chiar și religie, care pot fi accesate direct din catalogul electronic al Bibliotecii Universității din Oradea”, a explicat Titus Bădic, șeful Biroului E-Bibliotecă și Acces Resurse Online, citat într-un comunicat al instituţiei.

Tot pentru a facilita accesul studenților și al cadrelor didactice la informații stocate în spațiul digital, Biblioteca Universității a fost înzestrată cu 15 e-book readere, care vor fi și ele puse, în cel mai scurt timp, la dispoziția studenților, prin intermediul sălii de lectură.

Cu ajutorul acestor dispozitive, vor putea fi parcurse cărți științifice și din bibliografia obligatorie pentru studenți, existente deja în format electronic.

Aceste achiziții au fost realizate în cadrul proiectului „Acces (UO) la cunoaștere. Creșterea capacității instituționale prin stimularea dimensiunii interactive a cunoașterii în comunitatea academică”, finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat şi coordonat de prorectorul Mariana Mureșan.