Lângă Zurich, în Elveţia, a fost finalizat primul complex din Europa, format din 15 locuinţe, toate protejate de radiaţii şi chimicale. Ansamblul a fost gândit pentru persoane care suferă de hipersensibilitate la substanţele chimice, afecţiune cunoscută drept MCS (Multiple Chemical Sensitivity).

Locuinţele sunt protejate şi de efectele nocive ale radiaţiilor telefoanelor mobile cu ajutorul unor bariere interne care blochează transmisiile turnurilor de comunicaţii, aşa că în perimetrul ansamblului telefoanele mobile şi reţelele Wi-Fi sunt complet inutile. De asemenea, în cartier sunt interzise parfumurile şi orice alt produs chimic.

MCS este o sensibilitate severă asimilată unei reacţii alergice la diverşi poluanţi - solvenţi, parfumuri, petrol, motorină, fum etc. Această afecţiune nu este recunoscută în toată Europa de către comunităţile medicale, dar organizaţia The Healthy Life and Living Foundation a convins autorităţile din Zurich să ofere gratuit terenul pentru construirea complexului.

Potrivit fundaţiei, în Elveţia trăiesc aproximativ 5.000 de persoane afectate de MCS, care nu au unde să se refugieze.