Casa de Asigurări de Sănătate Bihor a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că a făcut demersurile necesare ca medicii de familie din judeţ să ofere consultaţii pacienţilor fără a-i pune la plată. Mesajul vine după ce joi Colegiul Judeţean al Medicilor de Familie Bihor a anunţat, tot printr-un comunicat, că este alături de medicii de familie care au decis să nu mai semneze pentru anul 2018 prelungirea contractelor cu Casa Asigurărilor de Sănătate, din cauza refuzului autorităţilor de a majora de la 5,7% din Fondul Naţional Unic de Sănătate la 10% cota alocată medicinei primare, dar şi a excesului de birocraţie din acest sistem.

"CAS Bihor a invitat, atât prin e-mail, cât şi prin publicarea pe site-ul oficial al instituţiei, reprezentanţii cabinetelor de medicină de familie la sediul instituţiei, pentru semnarea actelor adiţionale de prelungire a contractelor în derulare pentru perioada ianuarie-martie 2018", se arată în comunicatul Casei de Asigurări, transmis vineri.

Casa de Asigurări de Sănătate Bihor mai anunţă că, până acum, nu i-a fost comunicat oficial niciun refuz de semnare a actelor adiţionale. Totuşi, instituţia nu a anunţat dacă şi câţi medici din Bihor au dat curs invitaţiei până acum.  

În schimb, se mai arată în comunicat, pe 3 ianuarie 2018, CAS Bihor va publica pe site-ul propriu, www.cnas.ro/casbh, lista cu cabinetele de medicină de familie care au semnat actele adiţionale şi, astfel, nu vor cere bani pacienţilor pentru consultaţii.