Plafonul de pensie până la care se acordă medicamente compensate cu 90% din prețul de referință crește, începând cu luna septembrie, de la 1.830 la 2.020 lei, în baza unui nou act normativ, OUG 105/2024.

Potrivit unui comunicat dat publicității marți de CAS Bihor, beneficiarii programului de compensare cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari sunt cei cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 2.020 lei/ lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Pentru aceștia se aplică o compensare pentru medicamentele corespunzătoare denumirilor comune internaționale prevăzute în sublista B din HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

„Modificarea plafonului de compensare cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionarii beneficiari ai programului social al Guvernului, de la 1.830 lei la 2.020 lei/ lună inclusiv, s-a realizat având în vedere coeficientul de inflație de 10,4% pentru anul 2023, comunicat de Institutul Național de Statistică”, precizează CAS Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!