Cadrele didactice din zona Beiușului vor avea un acces mai facil la programele de perfecționare. În premieră, Casa Corpului Didactic (CCD) Bihor a deschis o filială în județ, care are sediul în Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș.

Potrivit unui comunicat al CCD Bihor, filiala a fost inaugurată marți, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, a directorilor unităților de învățământ din Beiuș, precum și ai responsabililor Comisiilor de mentorat didactic și formare în cariera didactică din unitățile de învățământ din zonă. La deschiderea filialei au participat, de asemenea, reprezentanți ai Primăriei municipiului Beiuș și ai Sindicatului Liber din Învățământ.

Inițiativa deschiderii acestei filiale i-a aparținut directorului CCD Bihor, Alin Ștefănuț, și „reprezintă o concretizare a eforturilor realizate la nivelul învățământului preuniversitar bihorean de a veni în întâmpinarea nevoilor reale de perfecționare continuă a cadrelor didactice”, se arată în comunicat.

Noul centru didactic a fost ales pentru tradiția învățământului pedagogic din Beiuș și numărul ridicat de unități de învățământ deservite de nou înființata filială, mai precis șase unități de învățământ cu nivel liceal (Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei, Colegiul Național „Samuil Vulcan”, LVP „N. Bolcaș”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș și Liceul Tehnologic „Livia Maria Geco” din Dobrești) și peste douăzeci de unități de învățământ cu nivel gimnazial.

CCD Bihor mai transmite că 62 de cadre didactice din cadrul Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș au parcurs până în prezent cursurile de formare ale programului acreditat de Ministerul Educației intitulat „PROF – Profesionalizarea carierei didactice”, cursuri care abordează domeniul mentoratului didactic.

Așadar, în zona Beiușului există „o bază solidă”, după cum precizează CCD, pentru programul de mentorat didactic, introdus de noua lege a învățământului preuniversitar. Acesta va presupune ca profesorii cu experiență să fie mentori pentru dascălii debutanți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!