Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat recent că la o gospodărie din Vadu Crişului, la numărul 524 A, pe şoseaua principală spre Şuncuiuş, este arborat la înălţime - şi încă de ceva vreme - drapelul naţional al Ungariei, cu tot cu stemă. Ba mai mult, și pe stâlpul de electricitate din faţa casei locatarul casei a pictat tricolorul, dar, din nou, nu al României, ci al Ungariei.

„Mă zgârie pe ochi”, s-a plâns reclamantul. Sensibilităţile acestuia nu sunt, însă, singura problemă, ci faptul că legea din România interzice arborarea altor drapele decât cel al ţării, cu excepția unor vizite cu caracter oficial de stat ori al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale.

Bihorel a fost curios ce crede primarul Dorel Cosma despre „atracţia” de pe raza comunei sale şi a aflat de la acesta că proprietarul casei este... român get-beget, doar că are anumite „fixuri”.

Edilul s-a şi dus vinerea trecută în vizită să-l atenţioneze, dar degeaba, căci săteanul avea uşile gospodăriei închise şi câinii liberi prin curte. Aşa că primarul s-a hotărât să-i facă o notificare pe care i-o va trimite atenţionându-l cu privire la rigorile legii şi cerându-i să dea jos şi steagul, și vopseaua de pe stâlpul Electrica.

UPDATE: A revopsit stâlpul

După publicarea articolului, primarul din Vadu Crişului a transmis BIHOREANULUI că proprietarul casei a revopsit stâlpul Electrica din faţa casei sale (foto), ştergând astfel tricolorul roș-alb-verde. În schimb, steagul Ungariei a rămas arborat pe poarta omului.