Intervenţie de amploare, miercuri, în Aleşd, pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la o casă din oraş. Trei echipaje ale ISU Crişana, cu un total de 11 pompieri militari, au luptat cu flăcările, dar fără să reuşească să salveze imobilul.

Potrivit unui comunicat transmis joi de ISU Crişana, acoperişul casei a ars în întregime, iar interiorul a fost complet distrus. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

„Pompierii militari de la fața locului au stabilit cauza probabilă a incendiului amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire”, se arată într-un comunicat transmis de lt. Janosi Daniel, purtător de cuvânt al ISU.

Pentru prevenirea unor incendii de acest tip, ISU Crişana le recomandă bihorenilor să nu aşeze în apropierea sobelor sau pe sobe materiale combustibile, să nu supraîncarce sobele şi să nu le folosească cu uşiţa deschisă. De asemenea, trebuie aşezată o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei, iar focul trebuie stins, înainte de părăsi locuinţa sau înainte de a adormi.

Nu în ultimul rând, copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire.