Continuând tradiţia începută anul trecut, Clubul Sportiv Basti Box Salonta organizează în acest sfârşit de săptămână o nouă ediţie a spectacolului caritabil "Diamante & box". Dacă anul trecut evenimentul a avut loc la Teatrul Regina Maria din Oradea, de această dată organizatorii au dorit să-l aducă acasă, la Salonta.

"Spectacolul caritabil este organizat pentru a susţine cariera sportivă a unor copii talentaţi, dar fără posibilităţi financiare. Pentru că mulţi dintre copiii cu talent nativ provin din familii fără posibilităţi financiare deosebite. Clubul Basti Box acordă o atenţie deosebită acestei categorii de sportivi suportând toate cheltuielile legate de antrenamente, deplasări la turnee, echipamente. De asemenea, dorim cu această ocazie să evidenţiem că boxul este o artă nobilă, un balet înnăscut, o eleganţă sub reflectoare", a declarat Sebastian Silaghi, preşedintele clubului salontan, cel care a avut ideea organizării acestei gale.

Evenimentul va îmbina mai multe momente artistice şi sportive, iar chiar la debut va avea loc o prezentare de modă, urmată de momente muzicale şi de teatru, pentru ca partea a doua să fie  dedicată demonstraţiilor de box amator şi profesionist.

De asemenea, pe lângă demonstraţiile de box, vor fi prezente şi nume cunoscute de sportivi, foşti campioni, care vor vorbi despre psihologia şi teoria boxului, despre sacrificiile şi eforturile făcute pentru a deveni campioni, precum şi despre satisfacţia succesului şi ceea ce se află în spatele acestui sport.

Evenimentul caritabil "Diamante & box" este programat sâmbătă, de la ora 18, la Casa de cultură din Salonta. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar la intrare va fi amenajată şi o urnă pentru donaţii în schimbul cărora se vor primi bilete pentru o tombolă.

După cum au anunţat organizatorii, toate încasările vor fi utilizate în scop social.

Pe 12 decembrie, de la ora 13, Basti Box va organiza o nouă competiţie, la sala de sport a Colegiului Naţional "Teodor Neş". Aceea competiţie va fi intitulată "Cupa Salonta de Crăciun" şi va fi organizată împreună cu DJST Bihor, Primăria Salonta, Camera de comerţ şi industrie Bihor şi CN "Teodor Neş". Până în prezent au confirmat prezenţa cluburile Gym Mar Strong Oradea, Unirea Alba Iulia, CSM Cugir, CSS Sighet, Olimpia Satu Mare, Pro Gym Gheorghieni, Motorul Arad, CSM Cluj. De asemenea, se mai aşteaptă confirmările din partea cluburilor din Ulm (Germania), Craiova şi Timişoara.