Casa Judeţeană de Pensii Bihor le atrage atenţia pensionarilor care beneficiază de bilete de tratament balnear că nu pot să le vândă sau să le înstrăineze unor alte persoane, ci doar să le folosească ei personal.

De bilete de tratament balnear pot beneficia persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale ce necesită tratament balnear şi sunt cuprinşi în categoriile de beneficiari prevăzute de lege. "Având în vedere că diferenţa dintre contravaloarea prestaţiilor privind tratamentul balnear şi contribuţia bănească suportată de către beneficiar se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat, orice formă de comercializare a biletelor de tratament de către titular este interzisă, această faptă constituind infracţiunea de înşelăciune împotriva bugetului asigurărilor sociale de stat şi fiind pedepsită conform legii", se arată într-un comunicat transmis marţi de Casa de Pensii Bihor. Titularii care nu folosesc biletele de tratament pot doar să le restituie Casei.

Pentru cea de-a 14-a serie de trament, care va începe din 10 septembrie, Casa Judeţeană de Pensii are 433 de bilete de tratament în diferite staţiuni: Felix, Buziaş, Căciulata, Amara, Covasna, 1 Mai, Neptun, Stâna de Vale, Eforie Nord, Geoagiu, Herculane, Lacu Sărat, Sângeorz, Saturn, Slănic Prahova, Sovata, Ocna Şugatag, Tinca, Turda, Tuşnad, Olăneşti, Vatra Dornei şi Moneasa.

Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei de luni până joi, între orele 8 şi 14, iar vinerea între orele 8 şi 13, până cel târziu pe 5 septembrie. "Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear", mai precizează Casa de Pensii.

Tichetele neridicate vor fi redistribuite începând cu 6 septembrie.