O casă din satul bihorean Cadea a fost distrusă, luni la prânz, într-un incediu pornit din cauza unui coş de fum deteriorat.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, când pompierii din Săcueni au ajuns la locul indicat în apelul la 112, flăcările ardeau violent la acoperişul casei, în două încăperi şi într-o magazie lipită de casă, existând un risc ridicat ca incendiul să se propage la locuinţa vecină.

Folosindu-se de două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, militarii au luptat cu flăcările timp de 2 ore şi 35 de minute, misiunea lor fiind îngreunată de multitudinea de materiale combustibile din casă, adică materiale textile, hârtii, lăzi şi corpuri de mobilă, care au degajat temperaturi înalte şi cantităţi mari de gaze şi fum.

"Pompierii militari au evacuat o butelie din bucătăria afectată de incendiu, împiedicând producerea unei deflagraţii", a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum deteriorat şi a mistuit acoperişul casei, cele două încăperi, magazia, dar şi corpurile de mobilier din casă, ferestrele şi uşile de lemn.

Totuşi, echipajele ISU Crişana au reuşit să salveze de la distrugere bunurile din alte trei camere, evacuând în timpul misiunii corpuri de mobilă, două calculatoare, două monitoare, o maşină de spălat, un frigider şi alte aparate electrocasnice.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar incendiul nu s-a extins şi la casa vecină.