O familie din Biharia a rămas fără acoperiş deasupra capului, după ce casa le-a luat foc joi, în jurul amiezii. Când cele două echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, trimise la intervenţie în urma unui apel la 112, au ajuns pe strada Trandafirilor din Biharia, flăcările se manifestau violent la acoperişul locuinţei şi la o construcţie anexă.

"Pentru stingerea tuturor focarelor, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ o oră şi 15 minute, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuinţă", a precizat, vineri, căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

În urma incendiului, 100 de metri pătraţi de acoperişul casei au fost mistuiţi de flăcări, iar tavanul uneia dintre încăperi s-a prăbuşit, astfel că bunurile din interior au fost distruse. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cercetările pompierilor au relevat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul căzut din centrala termică instalată într-o anexă ce are un perete comun cu locuinţa.