O casă din satul bihorean Subpiatră a fost distrusă de flăcări, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce un scurtcircuit determinat de un boiler lăsat sub tensiune a provocat un incendiu.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd, din care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat, au intervenit pentru stingerea incendiului, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ţeţchea.

"În momentul sosirii echipajelor la faţa locului, flăcările se manifestau cu violenţă la două încăperi şi la acoperişul uneia din cele două locuinţe din cadrul gospodăriei, cu pericol de propagare la alte două clădiri", se arată în comunicatul ISU Crişana.

Pompierii au reuşit să salveze două case care se aflau la aproximativ un metru de incendiu, împiedicând propagarea flăcărilor.

"În urma producerii evenimentului, generat cel mai probabil de un scurtcircuit determinat de un boiler lăsat sub tensiune, au ars circa 50 de metri pătraţi acoperiş, aproximativ 40 de metri tavan din scândură şi circa cinci metri cubi lemn de foc. S-au degradat aparate electrocasnice din cele două încăperi afectate de flăcări, două uşi şi trei ferestre", a mai transmis ISU Crişana.