Un incendiu uriaş a distrus, duminică dimineaţă, o mare parte dintr-o casă din satul bihorean Făncica, din comuna Abrămuţ. Focul a fost anunţat în jurul orei 10, iar când pompierii au ajuns acolo, flăcările înalte de câţiva metri cuprinseseră bucătăria şi acoperişul imobilului, ameninţând să se extindă la toată locuinţa.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierii "au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, în aproximativ 25 de minute, acţionând în continuare la faţa locului până la ora 11.25, pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului".

Cercetările făcute de pompieri au scos la iveală că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat, de jarul căzut din sistemele de încălzit, mai precis dintr-o sobă fără acumulare de căldură.

"Ca urmare a producerii incendiului au ars elemente de mobilier din bucătărie, un televizor, circa 1,5 metri cubi material lemnos şi acoperişul casei", a mai transmis ISU Crişana. Din fericire, nu au existat persoane rănite.