Primăria Oradea a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă, că patru case aflate în curtea unor blocuri din cartierul Decebal au intrat în proces de demolare. 

Imobilele sunt situate în zona străzilor Sovata, Slatinei, Fagului, Lisabonei, iar în locul acestora Primăria doreşte să implementeze un proiect de regenerare urbană a zonei.

"În perioada următoare se va supune spre aprobarea Consiliului Local un proiect de interes public local privind Amenajarea spaţiului public urban - zona Rogerius, Municipiul Oradea, stabilit în arealul delimitat de ramura principală a străzii Lisabona (Nord), de un imobil P + 4E care este orientat către strada Fagului (Vest), de către ramura mediană a străzii Lisabona şi un alt imobil P + 4E (Sud şi Sud - Est) şi de către ramura Estică a străzii Lisabona (Est)", arată comunicatul municipalității. 

Din imaginile transmise jurnaliștilor se vede că lucrările au fost deja începute.

"În această etapă, demolarea construcţiilor este urmată de evacuarea resturilor rezultate din aceste lucrări şi de igienizarea zonei, urmând ca amplasamentul să fie reamenajat în ton cu cerinţele de urbanism din cadrul proiectului amintit", a mai transmis Primăria.

Municipalitatea a scos din buzunar suma de 542.000 euro pentru a plăti proprietarii celor patru case afectate de proiectul de regenerare urbană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!