O femeie de 36 de ani a ajuns vineri la Spitalul Judeţean din Oradea, după ce a încercat să stingă un incendiu care a cuprins casa părinţilor ei din satul Pocluşa de Barcău, înainte de sosirea pompierilor.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.40, iar când militarii au ajuns acolo, podul casei era în flăcări. "Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii au procedat concomitent la localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta la podul casei, la acordarea primului ajutor calificat fiicei proprietarilor, care s-a rănit încercând să stingă incendiul înaintea sosirii echipajelor specializate, respectiv la evacuarea mobilierului şi a aparatelor electrocasnice din bucătărie, precum şi a două butelii", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana. Femeia a ajuns la spital cu arsuri de gradul II pe spate.

Cercetările făcute la faţa locului au arătat că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coş de fum deteriorat. Flăcările au distrus planşeul din lemn al bucătăriei şi un metru cub de material lemnos din structura acoperişului şi podului.

"Echipajele de pompieri au stins incendiul în mai puţin de 10 minute, împiedicând propagarea flăcărilor la întregul acoperiş şi în interiorul încăperilor locuinţei. După lichidarea focarelor, pompierii militari au acţionat pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului până în jurul orei 13.20", a mai transmis ISU Crişana.

Militarii le recomandă bihorenilor să verifice periodic, să cureţe şi să repare coşurile de fum, pentru a evita incendiile astfel provocate.