Casa Naţionaă de Comerţ a Ungariei (MNKH) şi-a deschis, miercuri, pe strada Mihai Eminescu nr. 25 A din Oradea un birou regional menit să sprijine firmele din ţara vecină care doresc să exporte ori să se dezvolte în oraşul de pe Crişul Repede.

La eveniment au participat directorul MNKH, Skapinyecz Peter, şeful biroului regional Oradea, Sarkozi Zoltan, prefectul Claudiu Pop, viceprimarul Huszar Istvan şi directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Constantin Badea.

Biroul Regional Oradea al MNKH va ajuta firmele ungare cu informaţii detaliate de piaţă, le va acorda sprijin în găsirea partenerilor de afaceri, a autorizaţiilor de export, precum şi cu servicii de traducere, interpretare. De asemenea, prin Biroul Regional al Casei de Comerţ din Ungaria, firmele vor primi şi informaţii despre legislaţia fiscală şi contabilitate, precum şi despre oportunitatea accesării fondurilor europene pe diverse linii de finanţare.

Casa Naţională de Comerţ din Ungaria are ca scop extinderea activităţii de comerţ pentru acele microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii din Ungaria care dispun de produse şi servicii competitive la nivel internaţional.

Instituţia are reprezentanţe în 30 de ţări pe 4 continente. În ultimii ani, prioritatea Casei MNKH a fost sprijinirea IMM-urilor prin extinderea prezenţei economice în ţările vecine, printre care şi în România, nu numai în sectorul comerţului, ci şi în sfera investiţiilor. De altfel, instituţia şi-a înfiinţat propria societate comercială (Reţeaua de Dezvoltare Comercială Central-Europeană SRL), care sprijină activitatea birourilor din opt ţări.