Una dintre casele fostului primar al Bucureştiului Viorel Lis era folosită drept salon de masaj erotic de proxeneţi. Descoperirea a fost făcută cu ocazia unor percheziţii desfăşurate marţi dimineaţă, de poliţişti, scrie Digi24.ro.

Descinderile au fost făcute în cazul unei reţele care era monitorizată de mai multe luni. Anchetatorii au mai descins la alte peste 20 de adrese, într-o situaţie găsind peste 12 tinere care primeau pentru o noapte de plăcere între 100 si 600 de euro, scrie stirileprotv.ro.

Proxeneţii îşi racolau clientii prin anunturi la mica publicitate, dar şi prin intermediul unor saloane de înfrumuseţare folosite drept paravan, pentru că în spate funcţionau adevărate case de toleranţă. Peste 30 de persoane au fost duse la audieri, la Poliţia Capitalei, scrie presa centrală. 10 dintre aceste persoane sunt cercetate pentru proxenetism, iar 7 au fost deja retinute şi duse la mandat, anchetatorii cerând arestarea lor pentru 30 de zile.

Chestionat de procurori, fostul primar Viorel Lis a spus că nu ştia ce se întâmplă în apartamentul său, pe care îl închiriase unei familii. "Eu ştiam că au un restaurant şi un bar, nu bordel", a povestit Viorel Lis poliţiştilor dar şi jurnaliştilor. "M-au chemat doi agenţi că trebuie să întocmească un proces verbal la faţa locului. Nu mi-au spus pentru ce. Eu aveam un contract de închiriere şi ştiam ca aici e restaurant. Am înţeles că se făcea masaj erotic. Eu nu ştiam, nu aveam nicio legătură cu ei", a spus Lis.

Tot cu această ocazie, edilul a aflat că de fapt chiriaşii i-au vandalizat toată casa, iar datoriile la apă şi curent sunt de circa 8000 de lei.