Consilierii locali au aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, proiectul prin care municipalitatea va investi 273.000 lei, cu TVA, în realizarea sistemului de iluminat arhitectural al Casei Veneţiene din centrul Oradiei. Faţadele clădirii construite în 1905, cunoscute şi sub denumirea de Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, au fost recent reabilitate. 

"Proiectul are ca scop realizarea unui iluminat arhitectural urmărind obţinerea unui impact vizual deosebit în concordanţă cu elementele arhitecturale ale imobilului", se arată în descrierea proiectului aprobat de aleşii orădenilor. 

Soluţia propusă pentru Casa Veneţiană de proiectantul ales să elaboreze studiul de fezabilitate, mai precis firma Ritmoteh Oradea, presupune un sistem unitar bazat pe aparate de iluminat cu LED, în "combinaţia de culoare a luminii alb cald şi amber" (o nuanță de galben - n.r.)

După ce va fi desemnat un executant al lucrării, sistemul de iluminat ar trebui finalizat în 2 luni. 

Municipalitatea va investi şi într-un sistem de iluminat arhitectural pentru imobilul situat pe strada Vasile Alecsandri nr. 11, monument istoric, construit în a doua jumătate a secolului XIX. Soluţia a fost propusă de aceeaşi firmă şi, la fel, presupune iluminarea clădirii cu LED-uri în combinaţia de culoare alb cald şi amber.

Valoarea totală a investiţiei este de 113.000 lei, cu TVA. Şi proiectul acesta a fost aprobat, joi, de toţi consilierii locali.