Cunoscutul cascador Szoby Cseh ar fi fost colaborator al Securităţii, fiind recrutat în 1977 şi având numele de cod "Sabin", susţine Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, citat de ancheteonline.ro.

Potrivit CNSAS, de-a lungul vremii, Cseh ar fi dat note informative despre cascadorii care lucrau la Buftea sau la Circul de Stat, care aveau de gând să fugă în străinătate.

Contactat pe această temă, Szoby Cseh a declarat că CNSAS nu are decât să constate ce vrea şi le-a cerut reporterilor să revină, deoarece "este prins într-un antrenament".

Szoby Cseh are 69 de ani şi în 2009 a primit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler în semn de "înaltă apreciere pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul dovedite de-a lungul carierei sale din cinematografie, teatru şi televiziune, precum şi pentru activitatea de combatere a unor fenomene sociale negative prin metode noi, bazate pe arta spectacolului şi pe sport", din partea preşedintelui Traian Băsescu.

Cseh a colaborat la zeci de filme fie în calitate de cascador, fie în calitate de actor. El este şi creatorul unei asociaţii care sprijină integrarea socială a copiilor fără posibilitaţi materiale, orfani sau din familii dezorganizate, lipsiţi de adăpost sau cu handicap, inclusiv cei cu probleme de violenţă şi delincvenţă juvenilă.