Două incendii provocate fiecare de scurtcircuite au stins, pompierii bihoreni, în acest weekend.

Unul dintre incendii, izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.30, la o casă din satul Păuleşti, comuna Brusturi, a mistuit două canapele, un dulap, o uşă, două ferestre şi o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul casei. "La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la o încăpere şi parţial, la acoperişul locuinţei, ameninţând să se extindă la întreaga casă", a declarat, luni, căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Militarii au reuşit însă să lichideze flăcările înainte de a se întinde la toată casa. Cauza probabilă a fost, spun pompierii, un scurtcircuit determinat de conductori electrici improvizaţi.

Un incendiu similar a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 18.55, în Salonta. "Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 45 de minute, reuşind să împiedice propagarea acestuia la celelalte încăperi ale casei", a precizat Roşca. Şi în acest caz, flăcările au pornit de la un scurtcircuit, de data aceasta produs la un televizor lăsat sub tensiune. Pagubele flăcările au fost corpuri de mobilier aflate în încăperea afectată de flăcări, un televizor, trei ferestre şi două uşi.