Un orăşel din regiunea Barbagia de pe insula Sardinia vinde sute de case abandonate la preţul simbolic de 1 euro.

CNN scrie că Ollolai, o aşezare din centrul insulei mediteraneene, riscă să devină un oraş-fantomă, populaţia scăzând de la 2.250 la 1.300 de oameni. Anual, în localitate se nasc doar câţiva copii. 

Autorităţile încearcă să revitalizeze oraşul, după modelul aplicat şi de alte localităţi italiene, însă pun o condiţie pentru cei care vor să îşi cumpere o casă în Ollolai cu doar 1 euro, scrie Digi24.ro, care a preluat reportajul făcut de CNN.

Clădirile sunt vechi, lăsate în paragină şi abia mai rezistă, aşa că toţi cumpărătorii trebuie să îşi ia angajamentul că vor restaura şi renova proprietăţile, lucru care ar creşte cheltuielile la aproximativ 25.000 de euro.

"Ne mândrim cu originile noastre preistorice. Cruciada pe care o duc este pentru a ne salva de uitare tradiţiile noastre unice. Puterea noastă stă în trecutul nostru mândru. Am fost dintotdeauna oameni puternici şi nu vom permite ca acest oraş să moară", a declarat Efisio Arbau, primarul localităţii sardiniene.

În ciuda condiţiei în care se află construcţiile, trei case au fost deja vândute, iar primarul spune că a primit peste 100 de cereri de cumpărare din întreaga lume, inclusiv din Rusia sau Australia.