„Castelul de spini”, un musical realizat după romanul autorului maghiar Fekete István, va deschide stagiunea 2023-2024 a Teatrului Szigligeti din Oradea. Premiera va avea loc duminică, de la ora 20, în teatrul de vară al Cetății.

Cea dintâi premieră a stagiunii este realizată în coproducție de Trupa Lilliput și Ansamblul Nagyvárad, actorilor alăturându-li-se 14 tineri selectați în urma unui casting.

„Castelul din spini” (Tüskevár), transmit reprezentanții Teatrului Szigligeti, este o poveste despre inițiere.

„Protagoniștii, elevi în clasa a VIII-a, ne invită într-un mediu arhaic în care natura este stăpână. Descoperirea legilor naturii, primul pescuit, prima vânătoare, prima întâlnire reală cu mediul înconjurător sunt momente ale vieții unui copil care vor rămâne cu el toată viața. Realitatea descoperită în acea clipă deschide porțile imaginației. Spectacolul nostru va încerca să reprezinte această lume aproape suprarealistă, arătând evenimentele prin ochii adolescenților. Adaptarea după romanul clasic de Fekete István este completată de momente muzicale fermecătoare care promit o adevărată călătorie prin timp pentru toată familia, de la mic la mare”, se arată în comunicatul organizatorilor. 

Musicalul este recomandat persoanelor cu vârste de peste 10 ani. Acesta va fi titrat în limba română.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!