BIHOREANUL şi Teatrul Regina Maria te invită la spectacolul "În inima nopţii - Episodul Hamlet", câştigător al premiului pentru cel mai bun spectacol în cadrul ediţiei a XX-a a Festivalului de Teatru Scurt, precum şi al premiului pentru cea mai bună scenografie.

Teatrul Regina Maria programează reprezentaţii ale spectacolului "În inima nopţii - Episodul Hamlet" joi, 2 octombrie, şi vineri, 3 octombrie, ambele de la ora 21, la scena mobilă instalată în Piaţa Ferdinand.

BIHOREANUL pune la bătaie câte două invitaţii duble pentru fiecare reprezentaţie. Pentru a te înscrie în concurs dă "like" şi "share" imaginii postate pe pagina de Facebook a BIHOREANULUI. Câştigătorii vor fi extraşi prin intermediul portalului random.org. Doritorii se pot înscrie în concurs până joi, 2 octombrie, la ora 12. Invitaţiile vor putea fi ridicate apoi de la casieria teatrului cu buletinul, între orele 13 şi 19.

Spectacolul este un proiect inspirat de Scena supravegheată şi Noaptea din Trilogia îndepărtării de George Banu şi Fantoma sau Îndoiala teatrului de Monique Borie, dar şi din experienţele lui Gavriil Pinte din ultimii ani - din proiectele sale în spaţii mai mult sau mai puţin neconvenţionale. "Un proiect despre putere şi libertate, despre supreveherea de sus, din apropiere şi din interior. Şi un proiect despre forţa magică a teatrului într-un spaţiu public deschis şi închis totodată, despre certitudinile şi incertitudinile nopţii i-luminate. Mi-amintesc un text din "Visul..." nostru ne-mai-visat", spune Gavriil Pinte.

Hamlet - o piesă nocturnă, fantomatică. Un spaţiu bântuit de fantome şi urmăritori/spioni. Metodele de supraveghere, dar şi frica - îi fac pe toţi să vorbească în şoaptă, să comunice codificat, cu semne/gesturi de neauzit, de neînregistrat... sau chiar să refuze să mai comunice.