Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română, a adus şi prima eliminare. Un absolvent de la Colegiul "Octavian Goga" din Marghita a fost dat afară şi s-a ales cu interdicţia de a mai participa la următoarele două sesiuni ale acestui examen, după ce a fost prins copiind.

"A fost surprins cu căşti", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Florin Negruţiu, precizând că acestea erau funcționale, auzindu-se zgomot din ele.

După cum se ştie, candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc, dar nici cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. sau orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul, cei surprinşi în aceste situaţii fiind eliminaţi.

Luni, la prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022, au fost prezenţi 3352 de candidaţi din 3595 candidaţi înscrişi. Proba s-a desfăşurat în 13 de centre și au absentat 34 de candidaţi, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISJ într-un comunicat.

Marţi, 21 iunie, absolvenţii vor susţine proba obligatorie a profilului (proba E.c), miercuri, 22 iunie - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba (E.d), iar joi, 23 iunie, proba la Limba şi literatura maternă - proba (E.b).

Primele rezultate de la probele scrise se vor afişa în data de 27 iunie 2022  până la ora 12, iar contestaţiille se vor depune în aceeaşi zi între orele 12 și 18, atât în format fizic, cât şi în format electronic, mai arată comunicatul IŞJ.

Contestaţiile se vor rezolva în perioada 28 - 30 iunie 2022, iar rezultatele finale se vor afişa vineri, 1 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!