În 2016, în Oradea s-au plantat mai mulţi copaci decât s-au tăiat. Asta arată cifrele Direcţiei Tehnice a municipalităţii, care a contabilizat fiecare pom tăiat şi fiecare puiet plantat, balanţa fiind pozitivă.

În Oradea s-au doborât anul trecut 742 arbori, din două motive: fie prezentau un pericol, fiind uscaţi sau bolnavi, fie erau pe amplasamentele unor lucrări edilitare. În această ultimă situaţie s-au regăsit 96 de copaci, aproape o treime din ei fiind tăiaţi pe strada Codrilor, unde şoseaua este mutată către linia ferată, pentru ca parcarea Aquapark-ului Nymphaea să poată fi lărgită.

Totodată, anul trecut în oraş s-au plantat 1.017 copaci. Cei mai mulţi, 732 la număr, au fost sădiţi pe şoseaua de centură, de la strada Ştefan cel Mare până la podul CFR, strada Ogorului şi strada Ceyrat. Arborii sădiţi în 2016 sunt din diferite specii, precum acer, catalpă, frasin, tei, platan.

La nivelul Primăriei Oradea funcţionează o comisie consultativă care analizează solicitările de tăieri şi toaletări de arbori, formată din mai mulţi angajaţi ai municipalităţii, dar şi ingineri horticoli şi peisagişti din afara instituţiei.