Primarul orașului Baia Mare a plecat din țară, vineri, cu câteva ore înainte de a primi sentința de condamnare la 5 ani de închisoare cu executare.

El a trecut în Ungaria pe la punctul de frontieră Petea, cu un taxi, prezentând polițiștilor cartea de identitate a unei rude care locuiește în străinătate. Ar fi vorba despre un nepot cu 10 ani mai tânăr decât Cherecheș.

Informațiile au fost prezentate sâmbătă, de chestor de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, primarul din Baia Mare a ieșit din țară vineri, la ora 07.49, călătorind într-un taxi, pe scaunul din dreapta șoferului. 

În acel moment, Cătălin Cherecheș nu era încă condamnat sau dat în urmărire. Totuși, notează Spotmedia.ro, Cătălin Cherecheș era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, fiind dat în consemn la toate frontierele țării.

Conform chestorului Victor Ștefan Ivașcu, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în autovehiculului în Ungaria.

Agentul român care a verificat documentele lui Cherecheş va fi cercetat disciplinar, notează Spotmedia.ro. 

Ștefan Ivașcu a adăugat că, deși există o asemănare fizică între Chereches şi persoana a cărei carte de identitate a prezentat-o, această asemănare „nu scuză” faptul că poliţistul nu a observat că nu este persoana din cartea de identitate prezentată. „Are o experienţă foarte bună, 21 de ani de experienţă, cu multe depistări şi multe realizări”, a precizat el despre polițist.

„Dacă poliţistul de frontieră ar fi avut dubii privind identitatea, aşa cum credem că ar fi trebuit, era trecut în linia a doua de control şi acolo era stabilită identitatea. Desigur că în fiecare punct de trecere a frontierei există linia a doua de control şi sunt aceste mijloace la dispoziţie. (...) Problema este că persoana căutată nu a venit sub numele Cherecheş Cătălin, a venit cu un alt document şi în acel document era numele unei persoane asupra căreia nu exista niciun consemn”, a spus șeful Poliției de Frontieră. 

Cătălin Cherecheș a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Polițiștii nu l-au găsit acasă și nici la Primărie, astfel că a fost dat în urmărire generală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!