Radu Cătălin Ţarcă a câştigat încă un mandat în funcţia de director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctrat (CSUD) din cadrul Universităţii din Oradea. Ţarcă, profesor universitar dr. ing. habil., a fost singurul candidat.

Concursul a avut loc joi. Conform unei informări transmise de reprezentanţii Universităţii, comisia de concurs a avut în componenţă "personalităţi ale mediului academic de la universităţi de prestigiu din ţară şi străinătate", precum prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan – rector al Universităţii Transilvania din Braşov, conducător de doctorat în domeniul Silvicultură, membru al comisiei CNATDCU domeniul Ingineria resurselor vegetale şi animale, şi prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan – rector al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu, conducător de doctorat în domeniul Ştiinţe Militare, membru al comisiei CNATDCU domeniul Ştiinţe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică.

Totodată, din comisie au făcut parte prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga – Università Degli Studi di Padova, conducător de doctorat în domeniul Filologie, precum şi rectorul Universităţii din Oradea prof. univ. dr. ing. habil. Bungău Constantin, conducător de doctorat în domeniul Inginerie şi Management, în calitate de Preşedinte al comisiei de concurs. Tot din partea Universităţii din Oradea, din comisie a făcut parte prof. univ. dr. ing. habil. Daniela Elena Popescu, conducător de doctorat în domeniul Ingineria Calculatoarelor.

Coordonator de doctorat în domeniul Inginerie Industrială, Ţarcă a fost singurul candidat şi a fost declarat admis, dosarul acestuia întrunind standardaele CNATDCU.

"După avizul Consiliului de Administraţie privind rezultatul concursului şi validarea în Senatul universitar, rectorul Universităţii din Oradea va încheia un contract de management cu directorul CSUD", se mai arată în informarea transmisă de UO.