Numai că nu se prea întâmplă aşa. Dascălii şcolilor care au implementat cataloagele electronice spun că părinţii nu se prea sinchiseau să verifice notele online. Totodată, firmele care administrează cataloagele virtuale au început să crească tarifele, drept urmare şcolile renunţă la aceste ustensile online.
De pildă, la Colegiul Economic Partenie Cosma taxa de administrare crescuse de la 2.000 de lei pe an la 5.000. "Cel puţin temporar am decis să renunţăm la aceste cataloage. Ideea nu este deloc rea, dar este cam dificil de aplicat", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, profesorul Virgil Blage, directorul Colegiului.
Potrivit acestuia, cataloagele virtuale puneau dascălii la muncă dublă: după terminarea orelor de curs, trebuiau să treacă şi pe internet toate notele date. "Gândiţi-vă la un profesor care predă o oră pe săptămână la 18 clase. Înnebuneşte să treacă, după ore, toate notele. Altfel ar fi dacă fiecare profesor ar avea un laptop şi ar trece notele direct în catalogul electronic", explică Blage.
Aşa că, până când fiecare dascăl va fi dotat cu un calculator pentru orele de curs, rămân la putere tot cataloagele clasice.