Vechea zicală se potriveşte în cazul unui proces penal pornit pe numele a doi executori judecătorești din Bihor, Andrei Beiușan și tatăl său, Gheorghe Beiușan, plus soacra primului, Livia Mitrică. Acuzaţiile?

În vara lui 2013, Andrei Beiuşan şi-a declarat soacra câștigătoare a unei licitații pentru un apartament care, deşi evaluat la 146.000 lei, a fost adjudecat la 85.000 lei. Considerând prețul derizoriu, banca a contestat rezultatul licitației, iar instanţa a anulat vânzarea, după reluarea procedurii imobilul fiind vândut în final cu 168.000 lei, adică dublul sumei iniţiale.

În 2017, executorii au fost trimişi în judecată, dar după vreo 3 ani Curtea de Apel Oradea a decis să-i achite pe tustrei, decretând că procurorii n-au văzut bine, că licitaţia a fost în perfectă regulă, iar actul de adjudecare pe numele soacrei „nu are caracter favorizant”, potrivit motivării publicate după încă un an de judecătoarea Denisa Vidican.

Acum, însă, Înalta Curte a stabilit că faptele imputate executorilor şi mamei soacre există, doar că aceștia nu mai pot fi condamnaţi întrucât răspunderea penală s-a prescris graţie deciziilor CCR de anul trecut. Bihorel se întreabă: oare care ar fi fost deznodământul dacă procesul s-ar fi terminat la timp?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!