În ultima săptămână, mai precis în perioada 16-22 noiembrie, în judeţul Bihor au fost diagnosticate 1.653 de cazuri noi de infecţie cu virusul Covid-19.

Dintre acestea, cele mai multe cazuri au fost descoperite la persoane din Oradea, mai precis 808. Urmează Marghita, cu 62 de cazuri noi, Salonta - 49 îmbolnăviri, Oşorhei - 38, Sântandrei - 31, Beiuş - 29, Sânmartin - 28, Ştei şi Nojorid, câte 20. 

Potrivit datelor centralizate de autorităţi, în Tinca, Tileagd, Săcuieni, Câmpani şi Aleşd au fost descoperite câte 18 cazuri noi. În Suplacu de Barcău şi Curtuişeni au fost identificate câte 15 noi îmbolnăviri, în timp ce în Chişlaz, Ceica şi Borş - câte 13. 

În Tulca, Popeşti, Brusturi au fost confirmate câte 12 cazuri, în Ineu - 11, iar în Tărcaia, Şimian, Sâmbăta, Sălard, Paleu, Nucet, Lunca şi Biharia au apărut câte 10 cazuri noi de Sars-Cov-2. 

În Valea lui Mihai, Vadu Crişului, Tăuteu, Girişu de Criş şi Diosig - câte 9 cazuri, în Pietroasa, Cefa, Cărpinet, Batăr, Balc şi Abrămuţ - câte 8, în Ţeţchea şi Bunteşti - câte 7, în Rieni, Răbăgani, Gepiu, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Aştileu şi Abram - câte 6, în Vaşcău, Pomezău, Măgeşti, Copăcel, Căpâlna, Avram Iancu câte 5. 

Există un număr important de UAT-uri în care, săptămâna trecută, au fost diagnosticate mai puţin de 5 cazuri. Concret, câte 4 îmbolnăviri cu Covid-19 au fost confirmate la persoane din comunele Sârbi, Sâniob, Roşiori, Mădăras şi Auşeu, câte 3 îmbolnăviri au fost în Uileacu de Beiuş, Toboliu, Şoimi, Sălacea, Lugaşu de Jos, Finiş, Dobreşti, Curăţele, Budureasa, câte 2 cazuri au fost găsite în Spinuş, Pocola, Olcea, Husasău de Tinca, Drăgăneşti, Derna, Cherechiu, Cetariu, Căbeşti, Bulz, Borod.

Câte un caz de îmbolnăvire cu Covid-19 a fost identificat în Viişoara, Tarcea, Tămăşeu, Şuncuiuş, Sânnicolau Român, Remetea, Lazuri de Beiuş, Lăzăreni, Drăgeşti, Criştioru de Jos, Bratca şi Boianu Mare.

Pe de altă parte, Instituţia Prefectului a actualizat, luni, harta cazurilor active de Covid-19 în UAT-urile din Bihor. Cele mai multe cazuri active se înregistrează în Oradea, nu mai puţin de 1614. De asemenea, în municipiul reşedinţă de judeţ a fost depăşită borna de 6.000 de infectări de la debutul pandemiei (mai precis 6.080).

Pe locul al doilea în topul cazurilor active se situează municipiul Salonta, cu 138 de cazuri (388 de la debutul pandemiei), iar pe locul al treilea Marghita cu 117 îmbolnăviri (324 de la debutul pandemiei).