Consiliul Județean Bihor a anunțat, marți, volumul deșeurilor strânse în cursul anului trecut de pe marginea drumurilor județene, cantitatea fiind uriașă.

Peste 200 tone

Potrivit informării făcute de CJ Bihor, în cele 12 luni ale anului trecut de pe marginile drumurilor județene și din refugiile autobuzelor amenajate în județ au fost strânse în total 201,6 tone de deșeuri.

Din această cantitate, cea mai mare parte – 188,3 tone – au fost deșeuri reciclabile, între care ambalaje de plastic, de sticlă și de aluminiu, precum și hârtie și carton, și doar 13,3 tone au fost deșeuri reziduale.

Prin urmare, de pe marginile drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun au fost strânse, în medie, 16,75 de tone de deșeuri / lună. Lunile cu cantități mai mari au fost, anul trecut, februarie, martie și septembrie, adică începutul primăverii și respectiv al toamnei.

Mai puține ca în 2021

Activitățile de colectare a deșeurilor de pe marginile șoselelor și din stațiile de autobuze au fost desfășurate de o firmă privată, Bene Internațional, în mod gratuit, în baza unui protocol încheiat cu Consiliul Județean în luna septembrie a anului 2021.

În acel an, în perioada octombrie – decembrie, aceeași firmă a cules de pe marginile drumurilor județene și din refugii 62,5 tone deșeuri, adică o medie lunară de peste 20 tone. Firma colectează, transportă, sortează și valorifică/neutralizează deșeurile cu titlu gratuit, în cazul deșeurilor reziduale contravaloarea depozitării fiind achitată de administrația județeană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!