Timp de trei zile, orădenii au ocazia să vadă, în Parcul Nicolae Bălcescu, sute de câini care se vor întrece în frumuseţe.

În organizarea Asociaţiei Chinologice Metropolitane Oradea, vineri, începând cu ora 16, în parc vor defila 49 de câini din grupa moloşilor, câini de pază.

Sâmbătă, de la ora 10, în acelaşi parc, vor concura 285 de câini din 80 de rase. Printre aceştia, spun organizatorii, vor fi şi exemplare din rase mai rar întâlnite la noi, precum Welsh Corgi Cardigan (rasa câinilor reginei Elisabeta), Mastiff tibetan ori Japanese Spaniel.

După ce sâmbătă noaptea vor participa la o expoziţie nocturnă în Debreţin, căţeii vor reveni duminică, de la ora 11, în Parcul Nicolae Bălcescu. Tot atunci se va desemna şi cel mai frumos câine al întregului eveniment. Acesta va merge acasă cu o cupă şi un sac de mâncare de 15 kilograme. În toate cele trei zile vor avea loc şi demonstraţii de dresaj canin.

În timp ce vineri intrarea este liberă, sâmbătă şi duminică adulţii vor plăti 10 lei, iar copiii, studenţii şi pensionarii 5 lei. Pentru copiii sub 12 ani, intrarea este liberă, cu condiţia să fie însoţiţi de un adult.